Negentiende dag - Naar Florence
Door: TinyenHansopdemotor
Blijf op de hoogte en volg Hans van Engelen
20 April 2012 | Italië, Firenze
De weg langs de kust is schitterend, eerst allerlei kleine Italiaanse dorpjes, waar elke meter is benut. Huizen staan zo dicht bij elkaar dat je je overbuurman op de 5e verdieping een kopje koffie kunt geven door het raam.
Na de kleine dorpjes komen we in Genova, een drukke stad waar het verkeer, als in de dorpjes, door elkaar krioelt. Tussen de auto's rijden kris-kras motoren en scootertjes, het vervoermiddel in Italië. Hans heeft wat moeite om de rijstijl over te nemen, maar voorbeeld genoeg om te volgen en go with the flow is de enige manier om vooruit te komen.
Na Genova komen we in het berggebied terecht, enorm mooi. We stijgen en dalen met aan onze rechterzijde de Middelandse zee, waar de golven op de stranden en de rotsen beuken, en aan de linkerzijde uitzicht op de bergen.
De hele dag is half bewolkt aan de kust, terwijl de wolken zich landinwaarts opstapelen. Om vier uur gaan we richting Pisa. Na wat rondzwerven vinden we een parkeerplaats voor onze paarden op 500 meter afstand van de toren van Pisa. Een vriendelijke Duitse dame biedt ons aan op de motoren te passen terwijl wij wat foto's gaan schieten.
De dame, maar ook een paar Amerikanen die we ontmoeten vertellen dat ze de hele dag regen hebben gehad in Florence, ons einddoel.
Na Pisa rijden we via een doorgaande weg na ons einddoel, een camping in Florence. We komen om half negen aan en besluiten eerst wat te eten, voordat we de tent op zetten en om elf uur gaan pitten.