Veertiende dag - Van Malaga naar Murcia
Door: TinyenHansopdemotor
Blijf op de hoogte en volg Hans van Engelen
15 April 2012 | Spanje, Crevillent
Granada ligt midden in de hoogste bergenketen van Spanje genaamd de Sierra Nevada. Onderweg naar Granada zien we de wit besneeuwde bergtoppen al liggen.
Bij Alhambra mogen we alleen de kasteeltuinen bezoeken, omdat we geen reservering hebben voor de kastelen en alle dagkaarten al zijn uitgegeven.
Om 15:00 vertrekken we vanuit Granada naar Murcia. We hebben de Tomtom ingesteld op vermijd snelwegen, maar de enige weg die er is, is een snelweg, dus volgen we deze. Het is koud, net iets boven het vriespunt. Als we de 1380 meter passeren veranderd de regen in sneeuw en komen we zelfs sneeuwruimers tegen die zout op de wegen strooien. De omgeving in de bergen is wonderschoon, geel/rood gekleurde bergen, zoals we die als kinderen in indianen-films zagen. De koude wordt gecompenseerd door de variëteit van uitzicht. De reis verveeld voor geen minuut. Na de bergen komen we langs een bergketen, als de helft van een ravijn kijken we tegen de terracotta kleurige wand 50 meter hoog en wel 3 kilometer lang.
Na 300 kilometer beginnen we te dalen en verlaten we de Sierra Nevada. De temperatuur begint te stijgen en de zon laat zich ook meer en meer zien. We passeren Murcia en rijden richting Allecante, het overwinterings-adres van Bert Hoefnagels. Bert, prima keuze! We zoeken een nieuwe slaapplaats en vinden die in een super-verzorgde camping Las Palmeras in Crevillent. De tent staat en we gaan om 21:00 uur iets eten. Voor € 10,= hebben we een goed verzorgd 3 gangen diner, inclusief drinken. In Nederland zouden we hier de ingrediënten niet in de supermarkt kunnen kopen.
Het is nu 11:00 uur, we gaan afsluiten en de tent opzoeken.
16 April 2012 - 10:05
Cor En Nellie Van Vl:
hoi samen....leuk om jullie reis te volgen...helemaal te gek wat jullie allemaal zien echt een droom zeker voor jullie....geniet ervan ,jullie verdienen het groetjes uit berghem cor en nellie -
16 April 2012 - 19:27
Leon Tebbens:
Hoi Hans en Tiny,
Geweldig om jullie reisverslagen te lezen en de mooie foto's te bekijken. Erg leuke foto waarbij de motor bij de lift van de skipiste staat. Als ik de sneeuw zie krijg ik alweer zin om even de latten te pakken. Al begrijp ik dat sneeuw niet prettig is op jullie Rossen. Het is wel duidelijk dat je met een motor een prachtig en onvergetelijk beeld krijgt van Europa. Geniet nog van de rest van jullie reis. Ik lees met plezier het vervolg.
Groetjes Leon -
17 April 2012 - 06:00
Rikie:
Bij jullie verslag kan ik in mijn fantasie jullie reis meemaken. geweldig leuk!
gisteravond bij Toos geweest, alles oke! -
17 April 2012 - 20:32
Frans/Jet:
Als wij het goed begrepen hebben, was het nog erg fris in de Sierra Nevada.
Maar met een dagtemperatuur van +/- 17 graden in het vooruitzicht in Barcelona, dat gaat
zeker weer een leuk reisverslag worden. Wij kijken er weer naar uit. En dan maar weer...;
Bon voyage Hans en Tiny, et vive la France. -
18 April 2012 - 19:34
Gerjan & Tamara:
Hallo Hans & Tiny,
Zo te zien hebben jullie een hele leuke reis:-)
In ieder geval mooi weer. Hier is het even minder.
Nog geen gekke dingen meegemaakt?
Jullie komen op mooie plaatsen. Je moet het er wel van nemen hoor! Als ik het zo zie hebben jullie nog een flinke tocht voor de boeg. Nou geniet er vooral van. Veel plezier.
Groetjes.
Gerjan & Tamara