Zesde dag - Via Santiago de Compostela naar Vigo - Reisverslag uit Vigo, Spanje van Hans van Engelen Tiny Heesen - WaarBenJij.nu Zesde dag - Via Santiago de Compostela naar Vigo - Reisverslag uit Vigo, Spanje van Hans van Engelen Tiny Heesen - WaarBenJij.nu

Zesde dag - Via Santiago de Compostela naar Vigo

Door: TinyenHansopdemotor

Blijf op de hoogte en volg Hans van Engelen

07 April 2012 | Spanje, Vigo

Op de zesde dag moest alles nat ingepakt worden. De eerste helft van de dag was behoorlijk nat. De eerste 150 km hadden we snelweg, maar daarna reden we met onze hoofd door de wolken. Dit was niet alleen omdat we zo hoog zaten, maar ook omdat we soms door de wolken reden met een zicht van minder dan 25 meter. Dus stapvoets rijden. We kwamen onverwacht weer op hoogte van de sneeuwgrens. In de bermen was restant sneeuw zichtbaar. We hadden beiden de handvatverwarming hard nodig. Eenmaal onder de wolken reden we op het geweldige EU-gesubsidieerd asfalt, voorzien van enorme doordraaiers.
We zagen regelmatig backpackers lopen en borden met Camino de Santiago, oftewel we doorkruiste de route van de Santiago bedevaartgangers. Eerst zagen we groepjes van 2 soms 4 personen van alle leeftijden. Dichter bij Santiago de Compostela waren er meer groepjes bij elkaar.
Aangekomen in Santiago de Compostela vonden we juichende mensen op het plein voor de Kathedraal (Zie foto).
Wij reden nog een stukje door naar Canido, nabij Vigo, waar we ontvangen werden door een magere Spanjaard die ons ´s avonds een pan gemixte Paella met kip en grote garnalen voorschotelde. Deze ging samen met 2 ijskoude Spaanse halve liters naar binnen (zie foto).
Voor het avondeten hadden we een kustwandeling gemaakt waar Tiny een prachtige zonsondergang op de disk vastlegde.

• 09 April 2012 - 18:42

Henk Zwerver:

Zo te zien was dit niet de eerste ;)
    Toepasselijke spreuk trouwens op het T-shirt.

• 10 April 2012 - 11:56

Leentje Smits:

Hola Tiny en Hans
    Wat een supper kanjers En zoveel k.m in weinig dagen Jullie zijn vlak langs het huis van ons Helene gereden .Caldas de Reis Net iets onder Santiago En het ouderlijk huis van Jose ligt net onder Vigo Heel veel goeds ut Holland (Oss)
    Leentje en Jose

Hans van Engelen

Welkom in het dagboek van Tiny Heesen en Hans van Engelen Op deze site kun je ervaringen, foto's en video's vinden van onze motortocht door Europa. We starten begin April 2012 vanuit Oss/Veghel richting Normandië, om half mei via Luxemburg weer thuis te komen. Wil je op de hoogte blijven van onze ervaringen kijk dan maar eens af en toe op deze site.

Actief sinds 25 Feb. 2012